Japanilais-suomalaista yhteistyötä seminaarin hyväksi

Japanilais-suomalaista yhteistyötä seminaarin hyväksi

Koben luterilaisen teologisen seminaarin rehtori Makito Masaki kertoo, että viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty juoksu- ja kävelytapahtuma on varainkeruu-muotona Japanissa vielä varsin tuntematon tapa. ”Siksi pohdimme paljon, riittäisikö siihen kiinnostusta. Tapahtuma vaikutti kuitenkin mielenkiintoiselta, ja niin päätimme kokeilla sitä.”
Kysymysmerkeistä huolimatta itse tapahtuma onnistui Masakin mukaan yli odotusten. ”Minusta oli hienoa nähdä, miten lähetit ja japanilaiset tekivät tapahtumassa sujuvaa yhteistyötä ja että ilmapiiri oli osallistujien keskuudessa korkealla”, hän toteaa.

Rehtori Masaki kertoo lähestyneensä ennen viime vuoden juoksua noin 120:tä kontaktiaan Japanissa pyytäen heitä tukemaan hänen osallistumistaan. Lopulta noin 30 henkilöä lähti tukemaan seminaaria hänen kauttaan.
Myös muut osallistujat olivat tehneet parhaansa lahjoittajien kokoamiseksi, ja niin tapahtuma tuotti viime vuonna yhteensä noin 400 000 jeniä (reilut 3 000 euroa). Tuesta vajaa puolet tuli Suomesta ja loput Japanista. ”Olen kaiken kaikkiaan yllättynyt ja kiitollinen siitä, miten hyvällä tavalla tapahtuma koitui viime vuonna seminaarimme tueksi”, Masaki kertoo.
Makito Masaki on iloinen, että tapahtuma järjestetään tänä vuonna uudelleen. Ennen kaikkea hän iloitsee siitä, että Jumala tahtoo selvästi tukea Jumalan valtakunnan työntekijöiden koulutusta myös tällaisen tapahtuman kautta. ”Siksi haluan taas tänä vuonna olla itsekin mukana juoksemassa”, hän jatkaa. ”Olisi hienoa, jos myös suomalaiset voisivat jälleen kannattaa niitä, jotka juoksevat seminaarin hyväksi.”
Haastatteli: Daniel Nummela
 
Lähtisitkö sinäkin mukaan tukemaan tapahtumaa?
Mainosvideo vuoden 2017 tapahtumasta:

Mari Nummelan tunnelmia ennen vuoden 2016 juoksua:

Arni Hukarin ja Daniel Nummelan tunnelmia saman juoksun jälkeen:

LÄHDE MUKAAN TUKEMAAN KOBEN LUTERILAISEN TEOLOGISEN SEMINAARIN VARAINKERUUJUOKSUA 25.11. 2017:

Varainkeruujuoksu Japanin kirkon työntekijöiden kouluttamisen hyväksi


Muita linkkejä:
– Viime vuoden mainosvideo: https://youtu.be/Oq5X3spUdNM
Lisäkysymyksissä voit ottaa yhteyttä:
daniel.nummela(at)sekl.fi

Japanilais-suomalaista yhteistyötä seminaarin hyväksi
Source: Suuressa mukana