Yöllinen ihme Etiopiassa

Yöllinen ihme Etiopiassa

Lähetystyöntekijä, lastenlääkäri Maria Karjalainen kirjoittaa: ”Soddon sairaalalle sunnuntaina pääkapupungista saapuessani oli sinne potilaaksi juuri otettu 5 päivän ikäinen vauva, jolle oli aloitettu valohoito keltaisuuden vuoksi. Maaseutusairaalassa ei sunnuntaisin ole keltaisuudesta kertovaa bilirubiinikoetta
saatavissa.
Kuva: Maria Karjalainen
Niinpä vasta seuraavana päivänä näin vauvan ja bilirubiinituloksen, joka oli äärimmäisen korkea, 830. Normaalisti jo puolet tuosta arvosta olisi hyvin huolestuttava. Ainoa vaihtoehto vauvan hoitamiseksi olisi siten vaihtaa tämän veri. Toisin kuin Suomessa, Etiopiassa moni ei luovuta verta ja varsinkin maaseudulla luovutettua verta on yleensä vaikeaa saada. Lopulta samana iltana löytyi kuitenkin puolet tarvitsemastamme verimäärästä.

Toimenpidettä suunnitellessa huomasimme vauvan navan olevan erittäin tulehtunut, joten toimenpidettä ei voitu tehdä tavalliseen tapaan napasuonten kautta. Rukoilimme yhdessä ja ihmeellisesti vaillinaisilla välineillä ikään kuin sokkona onnistui saada käsiin kanyylit, joiden kautta saimme toimenpiteen yön mittaan tehtyä. Keskellä yötä siis teimme muutaman tunnin kestävän verenvaihdon riittämättömällä määrällä verta. Sokkona laittamani valtimokanyyli toimi paremmin kuin koskaan ja niinpä jatkuvasti toimenpiteen aikana kiitimme Jumalaa siitä, miten ihmeellisen hyvin toimenpiteen suoritus onnistui! Samalla osaston työntekijät olivat innoissaan saadessaan oppia, kuinka tuo elintärkeä toimenpide tehdään.
Sairaalahoitoon tullessa vauvalla oli jo aivojen vaurioitumisesta kertovia merkkejä. Kuitenkin jo seuraavana päivänä ihmetellen kuuntelimme kuinka koko tehohoitohuone raikui, kun vauva imi innokkaasti tuttia. Pian hän alkoi käyttäytyä kuin terve vauva, vaikka noin korkeasta bilirubinista johtuvat aivovauriot ovat käytännössä palautumattomia. Niinpä saimme moneen kertaan todistaa lapsen isälle ja huivipäiselle äidille, kuinka Jumala todella kuuli rukoukset ja toimenpide onnistui paremmin kuin oli odotettavissa siitäkin huolimatta, ettei tarpeeksi verta edes ollut saatavissa. Moneen kertaan vanhempien luvalla rukoilimme yhdessä vauvan ympärillä, että hän todella toipuisi täydellisesti ja saimme kertoa, kuinka kiitos ja kunnia tästä ihmeellisestä toipumisesta kuuluu Jumalalle.
Seuraavalla viikolla vauva voitiin kotiuttaa hyvävointisena, vaikka sairaalassa aiemmin  vastaavassa tilanteessa sairaalassa olleet potilaat olivat kuolleet.”
Teksti ja vauvakuva: Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Maria Karjalainen
Tule Mukaan!
Syksystä 2018 alkaen Maria on toiminut omassa ammatissaan, lastenlääkärinä vastasyntyneiden osastolla lähetyssairaalassa potilaita hoitaen ja paikallisia työntekijöitä opettaen.

Tutustu Mariaan ja lue lisää hänen työstään lähetyssairaalassa Etiopiassa tästä.
Rukoile Marian työn puolesta lähetyssairaalassa Etiopiassa.
Lahjoita Marian työhön joko kertalahjoituksella tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi antamalla tiedot oikeasta laidasta aukeavaan lomakkeen kenttiin.  Kertalahjoituksessa, erillisenä tilisiirtona suoraan pankkiin,  tilinumero on FI83 8000 1501 5451 08 ja viite 21283

https://tpfons.fi:443/sekl/lahjoita/embed?giftTargetId=1480208494063
https://tpfons.fi:443/sekl/viitenumerot-elaskutukseen/embed?giftTargetId=1480208494063

Yöllinen ihme Etiopiassa
Source: Suuressa mukana